<h2>Κέντρο Ξένων Γλωσσών</h2><p>Ελάτε να μάθουμε μαζί Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ρώσικα!</p> Slideshow image Slideshow image
Previous Next
ΠΟΙΑ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ;

Στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Palso γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η εκμάθηση ξένων γλωσσών για το μέλλον του παιδιού και είμαστε κοντά στο γονέα στην επιλογή ξένης γλώσσας για το παιδί του. Ο καλύτερος τρόπος για να μπορεί ένα παιδί να επικοινωνεί σε ξένες γλώσσες εκτός της μητρικής του, είναι να ξεκινήσει την εκμάθηση από μικρή ηλικία. Γι’ αυτό το λόγο, η διδασκαλία των Αγγλικών ξεκινάει από τη Γ’ Δημοτικού και της δεύτερης ξένης γλώσσας ξεκινάει από την Ε’ Δημοτικού. Επιπλέον, η ΕΕ προωθεί την εκμάθηση γλωσσών και τη γλωσσική πολυμορφία σε ολόκληρη την Ευρώπη βελτιώνοντας τα εκπαιδευτικά προγράμματα των χωρών.

Με ποια κριτήρια όμως γίνεται η επιλογή ξένης γλώσσας από τους γονείς για τα παιδιά τους; Πώς θα ξέρουν ότι έκαναν τη σωστή επιλογή;

Επιλογή Ξένης Γλώσσας: κριτήρια γονιών
Οι περισσότεροι γονείς συχνά αναρωτιούνται ποια ξένη γλώσσα είναι η καταλληλότερη επιλογή για το παιδί τους. Η εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας είναι πλέον ευρέως διαδεδομένη και η αναγκαιότητα της πιστοποίησής της αυτονόητη. Είναι, λοιπόν, εύλογη η επιλογή της Αγγλικής ως πρώτης ξένης γλώσσας. Στα Κ.Ξ.Γ. Palso, εκτός από τα Αγγλικά διδάσκονται και άλλες τρεις βασικές γλώσσες: Γαλλικά, Γερμανικά και Ιταλικά. Ενώ η πλειοψηφία των γονέων είναι σίγουρη για την πρώτη επιλογή της ξένης γλώσσας, συνήθως είναι αναποφάσιστοι για το πώς θα επιλέξουν τη δεύτερη ξένη γλώσσα ως εφόδιο για το παιδί τους. Η πολυετής εμπειρία μας στην εκμάθηση ξένων γλωσσών μάς έχει δείξει ότι οι γονείς διαλέγουν μια δεύτερη ξένη γλώσσα με τα εξής κριτήρια:

Ξένη γλώσσα με τη μεγαλύτερη ζήτηση στον κόσμο των επιχειρήσεων, η οποία θα βοηθήσει το παιδί στην επαγγελματική του εξέλιξη και την εύρεση εργασίας.
Ξένη γλώσσα, που έχει μεγάλη γεωγραφική εξάπλωση και άρα ομιλείται από ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού παγκοσμίως.
Ξένη γλώσσα, που απαιτείται για τις σπουδές σε καλά πανεπιστήμια του εξωτερικού.
Ξένη γλώσσα, που έχει τη μεγαλύτερη παγκόσμια απήχηση στους κλάδους της οικονομίας, των επιστημών και της επικοινωνίας.
Επιλογή ξένης γλώσσας: κύρια χαρακτηριστικά ανά γλώσσα
Επιλέγω Αγγλικά: στοιχεία και πλεονεκτήματα
Η Αγγλική γλώσσα είναι αποδεδειγμένα η πιο ισχυρή στον κόσμο και κατέχει την πρώτη θέση στην έρευνα Power Language Index Ranking 2059, που δημοσιεύτηκε στο World Economic Forum. Οι λόγοι και τα πλεονεκτήματα της εκμάθησης Αγγλικών συνοψίζονται παρακάτω:

Είναι η μητρική γλώσσα 370 εκατομμυρίων ανθρώπων, ομιλείται άπταιστα ως δεύτερη γλώσσα από 978 εκατομμύρια ανθρώπους και ο συνολικός αριθμός ανθρώπων, που τη χρησιμοποιούν παγκοσμίως, ανέρχεται στο 3 δισεκατομμύριο!
Θεωρείται η Κοινή Διάλεκτος (lingua franca) παγκοσμίως.
Είναι η γλώσσα του Διαδικτύου.
Είναι η πιο ευρέως χρησιμοποιημένη και ισχυρή γλώσσα στους τομείς της Τεχνολογίας, των ΜΜΕ, της Ψυχαγωγίας και των Social Media.
Απαιτείται ως προσόν από τους εργοδότες όλων των επιχειρηματικών κλάδων.
Χρησιμοποιείται ως η βασική γλώσσα πολλών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, ακόμα και αν δεν είναι η επίσημη γλώσσα της χώρας.
 

Επιλέγω Γαλλικά: στοιχεία και πλεονεκτήματα
Η Γαλλική γλώσσα είναι η 7η πιο ισχυρή παγκοσμίως, ομιλείται σε 51 χώρες του κόσμου και παραδοσιακά θεωρείται η γλώσσα της διπλωματίας, της Τέχνης και της Γαστρονομίας. Οι βασικοί λόγοι και τα οφέλη της εκμάθησης των γαλλικών είναι τα εξής:

Τα γαλλικά είναι η μητρική γλώσσα 80 εκατομμυρίων ανθρώπων και η επιλογή ως δεύτερη γλώσσα για 187 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ παγκοσμίως ομιλούνται από 267 εκατομμύρια ανθρώπους.
Είναι η μοναδική γλώσσα, που χρησιμοποιείται και στις 5 ηπείρους του κόσμου και αποτελεί μία από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ο.Η.Ε..
Οι γαλλικές επιχειρήσεις έχουν παγκοσμίως ισχυρή παρουσία σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας, όπως είναι η αυτοκινητοβιομηχανία, η ενέργεια, τα οπλικά συστήματα και η βιομηχανία μετάλλου. Ταυτόχρονα, η Γαλλία κατέχει ηγετικό ρόλο στη βιομηχανία της μόδας και της κοσμητικής και είναι από τις πρώτες χώρες στην παραγωγή Ευρωπαϊκών κινηματογραφικών ταινιών.
Η γαλλική γλώσσα αποτελεί το εισιτήριο για σπουδές σε πολλά πανεπιστήμια κύρους στο Βέλγιο, την Ελβετία, τον Καναδά και φυσικά τη Γαλλία.
 

Επιλέγω Γερμανικά: στοιχεία και πλεονεκτήματα
Η γνώση της Γερμανικής γλώσσας προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες για την επαγγελματική και προσωπική εξέλιξη ενός παιδιού. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η γερμανική γλώσσα διδάσκεται σε ολοένα και περισσότερα σχολεία παγκοσμίως: από 95.000 σχολεία το 2015, σε 106.00 το 2020. Οι κυριότεροι λόγοι και τα πλεονεκτήματα της εκμάθησης γερμανικών αναλύονται συνοπτικά παρακάτω:

Τα γερμανικά είναι η μητρική γλώσσα 77 εκατομμυρίων ανθρώπων, ομιλείται ως δεύτερη γλώσσα από 59 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ παγκοσμίως χρησιμοποιείται από 135 εκατομμύρια ανθρώπους.
Στην Ευρώπη είναι η 3η διδασκόμενη γλώσσα μετά τα Αγγλικά και τα Γαλλικά.
Τα γερμανικά είναι η 2η πιο σημαντική γλώσσα της Επιστήμης, καθώς η Γερμανία κατατάσσεται 3η παγκοσμίως στην έρευνα και την ανάπτυξη.
Η γνώση των γερμανικών διευρύνει την πρόσβαση σε πληροφορίες: η Γερμανία κατέχει την 6η θέση μεταξύ 87 χωρών στην ετήσια παραγωγή βιβλίων.
Η Γερμανία έχει πολύ ισχυρή οικονομία σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο: αρκετές γερμανικές εταιρίες κατέχουν ηγετική θέση παγκοσμίως σε αρκετούς τομείς, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία και η τεχνολογία.
Η γερμανική γλώσσα διευκολύνει τη φοίτηση στα γερμανικά πανεπιστήμια, η οποία είναι κατά βάση χωρίς δίδακτρα.
Η Γερμανία χορηγεί πολλές υποτροφίες για σπουδές στη Γερμανία και χορηγεί βίζα προσωρινής εργασίας σε νέους πολίτες άλλων χωρών.
 

Επιλέγω Ιταλικά: στοιχεία και πλεονεκτήματα
Η Ιταλία θεωρείται η πατρίδα της όπερας, του θεάτρου, της μόδας και της γαστρονομίας. Επίσης, είναι η γειτονική χώρα της Ελλάδας, με την οποία εδώ και χρόνια διατηρεί πολύ στενούς εμπορικούς και επιχειρηματικούς δεσμούς. Παρότι μόνο το 5% χρησιμοποιεί την Ιταλική ως δεύτερη ξένη γλώσσα παγκοσμίως, βρίσκεται ανάμεσα στις top 30 γλώσσες του 2021. Τα πλεονεκτήματα και οι λόγοι να επιλέξει κανείς τα ιταλικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα είναι τα εξής:

Τα ιταλικά είναι η μητρική γλώσσα 65 εκατομμυρίων ανθρώπων, ομιλούνται ως δεύτερη γλώσσα επικοινωνίας από 3 εκατομμύρια ανθρώπους και παγκοσμίως χρησιμοποιούνται από 68 εκατομμύρια ανθρώπους.
Η Ιταλία κατατάσσεται 5η στον κόσμο ως τεχνολογική και βιομηχανική χώρα, είναι μέλος των G7 και κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως σε τομείς όπως η μόδα, οι τέχνες, η γεωργία και ο τουρισμός.
Η Ιταλία έχει ισχυρή αυτοκινητοβιομηχανία (π.χ.: Fiat, Alfa Romeo, Ferrari) και κατατάσσεται 10η ως εξαγωγική χώρα παγκοσμίως.
Για ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων, η Ιταλία θεωρείται σημαντικός προορισμός σπουδών στους τομείς της Ιατρικής, της Φαρμακευτικής, της Αρχιτεκτονικής και της Μόδας. Τα ιταλικά πανεπιστήμια διαθέτουν μεγάλη ποικιλία στα αντικείμενα σπουδών: υπάρχουν περίπου 3.000 προπτυχιακά προγράμματα και 2.800 μεταπτυχιακά προγράμματα.
Τα Ιταλικά ως ρομανική γλώσσα θεωρείται πως μοιάζουν αρκετά υπό όρους λεξιλογίου με τα Λατινικά, τα Γαλλικά, τα Ισπανικά και τα Πορτογαλικά.
Εξετάσεις Palso: γιατί να τις επιλέξω;
Όποιες ξένες γλώσσες κι αν επιλέξετε για το παιδί σας, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Palso εγγυόνται να σας παρέχουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για τη σωστή και ποιοτική εκμάθηση αλλά και μια έγκυρη πιστοποίηση. Ένα μεγάλο ποσοστό γονέων επιλέγει τις εξετάσεις Palso- LAAS και NOCN για το παιδί του, καθώς γνωρίζει ότι:

αναγνωρίζονται από το ΑΣΕΠ (NOCN) και τον Διεθνή φορέα ICC (Laas).
είναι πιστοποιήσεις με κύρος και αξιοπιστία
εξασφαλίζουν ποιότητα και αδιάβλητα αποτελέσματα
είναι εξετάσεις φιλικές προς τον εξεταζόμενο και προσαρμοσμένες ηλικιακά
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Palso της περιοχής σας.